fredag 25 maj 2012

Fastighetsmäklarenämnden rättar.

I dagarna har uppgifter om anmälda och varnade mäklare förekommit i media. Ett dussin fastighetsmäklare har även angetts med namn. Att namnge personer på detta sätt är inget Fastighetsmäklarnämnden ställer sig bakom. Dessutom är antalet varningar som angivits inte helt korrekta.

Upprinnelsen är att en nyhetsbyrå begärt att få utdrag ur Fastighetsmäklarnämndens diarium från 1995 och framåt med uppgifter om anmälda och varnade mäklare. Efter en genomgång av materialet har nyhetsbyrån publicerat en artikel där de tolv mäklare som under de senaste 17 åren har blivit anmälda flest gånger har namngivits med uppgifter om antal anmälningar och varningar. Genomslaget i media har naturligtvis blivit stort.

Efter beslut i Disciplinnämnden där alla beslut om påföljder fattas kan en mäklare överklaga till förvaltningsdomstol. I den av nyhetsbyrån publicerade listan har felaktigt angivits varningar i minst ett fall där fastighetsmäklaren ifråga har fått beslutet om varning upphävt av domstolen. Vi beklagar detta. Läs hela nyheten från FMN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar