måndag 25 juni 2012

Mäklare råder hussäljare att skövla trädgården.

Hus med lummiga, välskötta trädgårdar säljer inte lika bra som hus med lättskötta gräsmattor där potentiella köpare kan tänka sig att hoppa studsmatta och spela boll med sina barn. Den motiveringen fick Duvedsbon Marie Lithén när hon skulle sälja sin villa förra sommaren. Men hon vägrade att skövla trädgården hon jobbat med i 20 år och bytte istället mäklare.

– När man får höra att mäklaren tycker att trädgården är för mycket och man får rådet att ta bort och göra om så blir man knäckt. Man blir jätteledsen, säger Marie Lithén som är mycket trädgårdsintresserad.

Fastighetsmäklarförbundets vice ordförande Carolina Stegman säger att det är en trend med lättskötta trädgårdar just nu. Samtidigt tycker hon att det låter märkligt att hugga ner massa fantastiska, gamla träd i en lummig trädgård.

– Just nu ligger det ett mode i att ha utrymme för en stod studsmatta i trädgården och jag tror att mäklarna har väldigt olika åsikter om det här. Vi har ingen faktiskt statistik på vilken typ av trädgårdar som säljer bäst, säger Carolina Stegman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar