fredag 13 juli 2012

Danske Bank säljer SkandiaMäklarna

Danske Bank säljer Skandiamäklarna, som är en av Sveriges största fastighetsmäklare. De nya ägarna är tre franschisetagare i kedjan. Mäklarföretaget har ägts av Danske Bank sedan 2005. Den nordiska finansjätten gör sig nu av med Skandiamäklarna, som gick med förlust under det senast redovisade räkenskapsåret. De tre köparna Henrik Arkelskog, Håkan Thelin och Rickhard Löfgren är alla idag franschisetagare i mäklarkedjan.

”Mäklarbranschen står inför en ganska stor förändring. Det har aldrig funnits så många mäklare som nu och dessutom har kraven på varje mäklare blivit större. Vi tror att de nya ägarna har en väldigt bra möjlighet att klara den utmaningen”, säger Liza Nyberg, styrelseordförande i Skandiamäklarna.

Bolaget har ingen koppling till försäkringsbolaget Skandia. Skandiamäklarna har 430 medarbetare fördelade på 78 kontor i Sverige. År 2010 omsatte det gemensamma koncernbolaget 36 Mkr och gjorde en förlust på 1,5 Mkr.

Så sent som 2010 skrev Skandiamäklarna i sin årsredovisning att samarbetet med ägaren Danske Bank hade ”fördjupats ytterligare”, bland annat genom att banken erbjöd särskilda bolåneprodukter till de kunder som använde sig av Skandiamäklarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar